Saamakafonds stelt SRD 24.000 beschikbaar voor internaat
17 Oct 2013, 07:00
foto
Internaat Atjoni moet nog worden ingericht.


Het Saamaka Fonds zal SRD 24.000 schenken om het internaat van Atjoni in te kunnen richten. Dit zegt Hugo Jabini, woordvoerder van de Vereniging Saramaccaanse Gezagsdragers (VSG), aan Starnieuws. Hij vindt dat de kinderen zo snel mogelijk opgevangen dienen te worden, want ze lopen een grote achterstand.

De school is al drie weken begonnen, maar kinderen uit diverse dorpen uit Boven Suriname krijgen nog geen les. "De overheid blijkt niet bij machte te zijn om het internaat snel in te richten. Daarom hebben wij het besluit genomen om te helpen in het belang van de kinderen", deelt Jabini mee.

Aanvankelijk leek het alleen te gaan om elektriciteit en water, maar er is ook geen inventaris. Jabini zegt dat ouders en gezagsdragers tijdig aan de bel hebben getrokken, maar de beloften die gedaan waren, zijn niet waargemaakt. Jabini die ook volksvertegenwoordiger is (Mega Combinatie/NDP) benadrukt dat er geen halve maatregelen moeten worden getroffen. De leerlingen in het binnenland hebben al een grote achterstand. Deze wordt alleen maar groter, omdat de faciliteiten ook gebrekkig zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May