Vier jaar cel voor misbruik minderjarige
16 Oct 2013, 18:00
foto


De zwakbegaafde Regillio S. (28) is door rechter Alida Johanns gevonnist voor vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft een kind acht jaren terug, in de periode 2004 tot en met 2006, seksueel misbruikt. Het slachtoffer was toen vier en hij was twintig. Regillio S. heeft een volmondige bekentenis afgelegd.

Het slachtoffer is getraumatiseerd. Zij is nu twaalf en verklaarde dat ze slechte schoolprestaties heeft, omdat de seksuele mishandelingen haar nog steeds achtervolgen. Zij logeerde in die periode als kind thuis bij het slachtoffer. Zij werd misbruikt door de verdachte. Vanaf haar zevende jaar ging zij niet meer bij de familie van Regillio S. en zo stopten deze handelingen. Het slachtoffer was bang om de seksuele handelingen met haar moeder of anderen te bespreken. Zij had het idee dat ze iets verkeerds had gedaan en dat mensen boos op haar zouden worden.

Raadsman Vallery Pique vroeg om strafvermindering. Hij voerde aan dat zijn cliënt zwakbegaafd is en dat dit met het psychiatrische rapport bewezen is. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak vijf jaren geëist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May