Nishayad moet terug naar grootouders
16 Oct 2013, 09:00
foto
Nishayad Nabi


De Nederlandse rechtbank in Rotterdam heeft vanmorgen in kort geding beslist dat de zevenjarige Nishayad binnen een week moet worden afgestaan aan zijn grootouders. De grootouders zijn de vorige week naar Nederland afgereisd om bij de rechtbank daar hun gelijk te zoeken.

"We hadden alle hoop opgegeven en hadden niet gedacht dat een Nederlandse rechter deze kwestie in ons voordeel zou beslissen”, zegt de familie aan Starnieuws. Ook advocaat Monique Vos die in Suriname de raadsvrouw is van de familie bevestigt de beslissing van de rechter. “Ja, ik werd vanmorgen vanuit Nederland meegedeeld dat de rechter heeft beslist dat de jongen terug moet naar zijn grootouders.

Vos zegt later pas over de details te beschikken, maar weet nu al dat de rechter de ontvoering van de jongen op zijn school locatie een onrechtmatige daad heeft genoemd. Volgens de familie is in het proces in Nederland ook een rapport van de kinderbescherming in Nederland mede bepalend geweest voor deze beslissing.

Nishayad werd op 4 oktober tijdens de vlaggenparade meegenomen door zijn in Nederland woonachtige vader Nizaar N. De vader werd daarbij bijgestaan door de Nederlandse programmamaker John van den Heuvel. De Nederlandse ambassade in Paramaribo verleende medewerking in het verstrekken van een paspoort waardoor de jongen met zijn vader naar Nederland kon afreizen. Pogingen van de Surinaamse autoriteiten om het afreizen te stoppen, mislukten. De familie heeft toen zelf stappen ondernomen, met dit resultaat als gevolg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May