Schoenmaker houd je bij je leest!
16 Oct 2013, 06:00
foto


Als handelingen binnen de mogelijkheden van onze rechtsstaat, uw verstand te boven gaan dan past de uitdrukking schoenmaker houd je bij je leest. Het is te betreuren dat de heer Bert Eersteling interessant wil doen door nu pas te reageren op de kwestie van mijn dochter. Ik zou het op prijs stellen indien hij als onderwijzer mij zou kunnen informeren, waarom een recentelijk uitgegeven beschikking van maart 2011 van de minister van onderwijs, betreffende de toepassing van de schoolcijfers niet hoeft te worden uitgevoerd naar letter en strekking, maar wel rekening wordt gehouden met een brief van 1994 van een onderwijsfunctionaris waarin ook over het zelfde onderwerp aanwijzingen worden gegeven m.b.t. het afronden van de cijfers.

De President heeft de petitie die ik op grond van artikel 22 van de grondwet, zonder ruggespraak, bij hem heb ingediend zoals het hoort op een ordentelijke wijze behandeld, en niet als een varken zoals in uw gedachtevorming. U vindt het als opvoeder een gelukkige omstandigheid, wanneer een leerling willens en wetens wordt benadeeld, maar de rechter heeft in eerste instantie gesproken, dus laten wij het daarop houden. Nu begrijp ik hoe het komt dat u bijkans vijftig leerlingen van het binnenland die de zesde klasse reeds hadden doorlopen, met een verwijzing naar LBO, toch terug stuurt om de zesde klasse over te doen. Het ligt aan uw inborst om negatief te zijn. Als u toch zo graag wil meeliften schrijf dan waarover u verstand hebt, althans kennis van zaken o.a. over het binnenland.

Wat de heren Hugo Essed en Armand van der San betreft; die weten precies waar het over gaat. Ik ga dus niet verder reageren op uw Staatsrechtelijke inzichten, maar verwijs u wederom naar mijn nadere toelichting op de opmerkingen, in het bijzonder van de heer Hugo Essed. Het schijnt dat u ook behoort tot degenen die vinden dat omdat de heer Bouterse President is, het Kabinet regelmatig als een vuilstortplaats in het openbaar kan worden neergezet.
Suriname is een gezegend en heerlijk land om in te wonen. Je bent vrij om maar allerlei onzin uit te kraaien waarover je geen kennis draagt en ook geen verantwoording hoeft af te leggen.
Terecht wordt de vraag vaker gesteld 'Quo Vadis' Suriname.

Eugéne van der San
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May