Drie staan terecht voor beroving en afpersing
15 Oct 2013, 10:00
foto


De verdachten Jozef L., Winston L. en Hesdey A. staan terecht, omdat ze ervan verdacht worden door geweld een winkelier beroofd en afgeperst te hebben op 3 april. Dit gebeurde te Papatam. De winkelier en zijn echtgenoot werden ook mishandeld en moesten onder bedreiging geld afstaan. Het slachtoffer werd door rechter Danielle Karamatali op de rechtszitting maandag gehoord.

De winkelier verklaarde dat ineens vier mannen in de winkel waren, terwijl twee buiten stonden. Eén hield zijn vrouw onder schot. De andere liep naar hem toe, sloeg hem met het wapen en droeg hem op om geld af te staan. Daarna dwongen ze hem om naar de kamer te gaan en doorzochten deze. Daar troffen zij SRD 8000 aan. In de zakken van de winkelier vonden zij SRD 3000. Ook dat bedrag maakten zij buit. Volgens het slachtoffer was een van de rovers gewapend met een vuurwapen, terwijl de andere messen bij zich hadden.

Geld ontvangen voor nietsdoen
Hesdey A. werd ook gehoord door de rechter. Hij verklaarde dat hij met zijn neef Guno naar de plek ging. Van achter het winkelgebouw zouden zij de boten laden en naar het binnenland vertrekken. Hij hoorde zijn neef met Jozef L. en Winston L. plannen beramen om de winkelier te beroven. Hij zei dat toen hij zijn hangmat later op de dag bond, zag hoe de winkelier mishandeld en beroofd werd.

De verdachte beweerde dat er nog meer mensen bij de boten waren, maar dat niemand durfde om de slachtoffers te hulp te schieten. Hij was ongeveer 15 meters verwijderd en kon vandaar alles waarnemen. Vier van de rovers waren gemaskerd en de twee anderen niet. Nadat de boot geladen was, arriveerde de politie ter plekke. De buurman van de winkelier had de politie ingeschakeld.
De rechter vond het vreemd dat Hesdey A. geld had ontvangen voor het nietsdoen. Ook vond zij het raar dat niemand de slachtoffers te hulp schoot, terwijl ze zagen hoe de winkelier en zijn vrouw mishandeld werden. De winkelier verklaarde dat er geen andere personen bij de boten waren.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May