Minov vraagt ontheffing voor mediatheekmedewerkers
14 Oct 2013, 23:00
foto
Een van de afgestudeerden leest de petitie voor, terwijl de minister luistert. (Foto: Minov)


Een groep afgestudeerden van de opleiding Mediatheekmedewerker voor het Basisonderwijs (SMMBO), heeft vanmorgen een petitie overhandigd aan minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin. De drie jaar durende mbo-opleiding is in 2009 gestart, maar afgestudeerden zijn nog steeds niet geplaatst in een mediatheek.

Nu blijkt dat het Bureau Lager Onderwijs leerkrachten heeft gerekruteerd die na het volgen van een cursus van twee maanden in de mediatheek van scholen te werk worden gesteld. Dit is een noodoplossing, zegt Adhin.

Adhin benadrukt het belang van de mediatheekopleiding en zegt dat de afgestudeerden dringend nodig zijn in de mediatheken. “Dat de afgestudeerden nog geen baan hebben gevonden, komt niet door het ministerie. Er is ontheffing nodig om deze sollicitanten in dienst te nemen,” legt hij uit. Het gaat om niet-onderwijzend personeel en het ministerie kan hen door de personeelsstop bij de overheid, zonder een ontheffing niet in dienst nemen.

De voorlichting van het Minov geeft aan dat het ministerie de beschikkingen heeft opgemaakt en dat die doorgeleid zullen worden naar de Raad van Ministers voor goedkeuring. Hierna kunnen de werkers eventueel in dienst worden genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May