Streekziekenhuis brengt gezondheidszorg naar Tapoeripa
14 Oct 2013, 15:00
foto
Medische specialisten van het Streekziekenhuis in Nickerie behandelen een bewoner van het dorp Tapoeripa. (Foto: LMSZN)


Een aantal medische specialisten is naar het inheemse dorp Tapoeripa aan de Nickerierivier geweest. Een internist, een kinderarts en medisch directeur van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie hebben donderdag poli gehouden in het dorp waarbij 58 patiënten zijn behandeld.

De dorpsbewoners waren zichtbaar verheugd over de missie, vooral de seniore burgers. Met de missie hebben de bewoners kunnen besparen op transportkosten, consumptie- en logeerkosten. Bovendien is hen veel ongemak bespaard. Volgens de bewoners wordt een patiënt nog zieker als hij ver moet reizen voor medische zorg. Zo is kort geleden nog een kindje overleden door uitdroging.

Er zijn tijdens de missie ook 40 schooltassen geschonken aan de scholieren van Tapoeripa. Staatsolie Maatschappij Suriname NV had de tassen met inhoud gegeven aan de WIN-groep voor minder draagkrachtigen in het district. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh die ook deel uitmaakte van de missie, heeft de dorpsleiding verrast met enkele voedselpakketten. Voor de kinderen is er vrijdag een kinderdag gehouden met een etentje.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May