Sozavo bezig met nieuw kindertehuis Nos Kasita
13 Oct 2013, 10:00
foto
Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


“De regering heeft via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting serieuze stappen gezet om te zorgen voor een permanent onderdak voor de kinderen van het kindertehuis Nos Kastia”. Dit zegt de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Alice Amafo. Volgens haar is er al grond door de overheid ter beschikking gesteld voor de bouw van een nieuw onderkomen.

Het raadsvoorstel om middelen vrij te krijgen voor het opzetten van het kindertehuis is vrijdag bij de raad van ministers ingediend. Naar alle waarschijnlijk zal vanwege de dringende aard dit voorstel deze week worden behandeld, zegt de bewindsvrouw. “We kennen de nood en toestand waaronder onze kinderen leven en zoals de president heeft beloofd in zijn jaarrede, doen wij alle moeite om dit tehuis zo snel als mogelijk op te zetten".

Nog even geduld
Het zal volgens Amafo niet lang meer duren voordat de eerste steen wordt gelegd te Hanna's Lust, waar het nieuw tehuis komt te staan. Voor de minister is het tevens belangrijk dat dit tehuis voldoet aan alle basisvoorwaarden. Ze vraagt de leiding van dit tehuis nog even geduld te betrachten. Ondertussen is het ministerie samen met de regering bezig om het tijdelijke onderkomen van de kinderen in orde te maken.

De kinderen zijn nu iets langer dan twee maanden ondergebracht in de Naks Volkshoge school. Er zijn afspraken dat zij tot eind oktober daar zullen blijven. Volgens de minister heeft haar ministerie sinds 29 juli, de dag van de felle brand van het oud onderkomen, alles in het werk gesteld om het tehuis tegemoet te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May