School Atjoni maandag weer open
13 Oct 2013, 04:00
foto
De vaste commissie van Onderwijs van De Nationale Assemblee en andere assembleeleden oriënteren zich op Atjoni. (Foto: DNA)


De vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Onderwijs en andere parlementariërs hebben zich georiënteerd op de school te Atjoni. Er is gesproken met de leiding van de school, ouders en het hoofd Onderwijs Binnenland, Bert Eersteling. Na een diepgaand gesprek is afgesproken dat de VOJ Atjoni maandag weer open gaat. Ouders hebben ook hun medewerking toegezegd, nadat diverse afspraken zijn gemaakt.

Melvin Bouva, voorzitter van de vaste commissie voor Onderwijs, zegt aan Starnieuws dat de leerlingen die naar LBO-A moesten dit jaar geen onderwijs kunnen volgen op VOJ-Atjoni. Daar is er nog geen praktijklokaal. "Overigens is een praktijklokaal niet alleen een probleem dat op Atjoni speelt. Verschillende scholen hebben hiermee te maken", zegt Bouva.

Hoger niveau
Met de ouders is afgesproken dat de leerlingen terug gaan naar hun oude school en de zesde klas zullen overdoen. Zij zullen zodanig begeleid worden, opdat ze in een andere richting terechtkomen dat een niveau hoger is. Hieraan zal er worden gewerkt. Bouva zegt dat de ouders geprotesteerd hebben en dat het signaal begrepen is. De delegatie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft zich ook verontschuldigd. Het gaat om 54 leerlingen die niet op LBO-A kunnen.

Ook het Internaat heeft nog voorzieningen nodig. Deze week zal het rondkomen met licht en water, want de school is wel voorzien van deze faciliteiten. De inventaris en de inrichting moeten ook aangepakt worden. Er zijn ook kanttekeningen geplaatst over een te kleine keuken en gebrek aan studie en recreatieruimte. De commissieleden hebben aangegeven dat zaken beter aangepakt moeten worden. Bouva verwacht dat als iedereen zich houdt aan de gemaakte afspraken het uiteindelijk goed zal komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May