Minov maakt mediatheekmedewerkers brodeloos
13 Oct 2013, 14:00
foto


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) moet duidelijkheid geven over de School Mediatheek Medewerker voor het Basis Onderwijs (SMMBO). Deze opleiding die drie jaren duurt en sinds 2009 officieel van start is gegaan, heeft vorig jaar zestien afgestudeerden afgeleverd. Deze mediatheekwerkers zijn nog steeds niet ingezet door het ministerie. De ruim 210 studenten die nu op de opleiding zitten vragen zich af of dit lot hen ook wacht.

De SMMBO valt onder Bureau Voortgezet Onderwijs van het Minov en is een middelbare beroepsopleiding. Vivian Sedney, directeur SMMBO zegt niet te weten waaraan het ligt dat deze mediatheekmedewerkers niet kunnen worden ingezet. Zowel de vorige als de huidige minister is op de hoogte van het probleem dat hij ook per brief aan president Desi Bouterse kenbaar heeft gemaakt. “Tot nu toe zien wij geen acties vanuit Minov”, zegt Sedney. Wat hem en ook de afgestudeerden verbaasd, is dat Bureau Lager Onderwijs leerkrachten die voor de klas dienen te staan rekruteert om via een twee maanden cursus direct te plaatsen in de mediatheek van scholen. De geslaagden vragen welke criteria gehanteerd worden om zo een training te volgen.

“De afgestudeerden van de SMMBO worden in de drie jaren goed uitgerust om op elk niveau diensten te leveren voor mediatheken. Het curriculum is ruim omvattend", zegt Sedney. Voorts heeft de opleiding veertig docenten met studie begeleiders die op de betaalrol van het Minov voorkomen. Een mediatheek is erg belangrijk voor de scholieren. Het stimuleert en bevordert het leesgedrag en communicatieve vaardigheden wat doorwerkt op de leerprestaties van de studenten en leerlingen, legt Sedney uit. Hij hoopt om van de week opheldering te krijgen van minister Ashwin Adhin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May