Bewustwording borstkanker moet toenemen
12 Oct 2013, 21:00
foto
Warming up in Para voor deelname wandelloop 'Aandacht voor borstkanker'.


De bewustwording moet nog beter op gang komen tegen borstkanker. Dit bleek vandaag weer op Para. Pink Ribbon Suriname heeft een wandelloop gehouden in het district. De opkomst liet te wensen over, terwijl de organisatie een behoorlijke campagne heeft gevoerd om de mensen op te trommelen.

Deze hele maand worden in diverse districten wandellopen gehouden om mensen bewust te maken van het gevaar van borstkanker. Door tijdige ontdekking en aanpak kan in veel gevallen deze ziekte met succes worden bestreden. Jennifer Bromet van de organisatie sprak de deelnemers toe. Ook districtscommissaris Jerry Miranda was aanwezig.

Oktober is internationaal uitgeroepen tot borstkankermaand en evenals vorig jaar is dit jaar het thema ‘Aandacht voor Borstkanker’. De bewustwordingscampagne zal zich voornamelijk richten op het stimuleren van vrouwen om vanaf het 45ste levensjaar regelmatig mammografie onderzoek te doen en op tijd naar de dokter te gaan voor onderzoek bij elke afwijking.

De volgende week zaterdag wordt de wandelloop in Coronie gehouden. De afsluiting vindt plaats op 16 november in het district Saramacca.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May