DA91: Meisjes cruciaal in ontwikkeling
11 Oct 2013, 21:00
foto
Wereldwijd hebben meisjes een achterstandspositie. Ook in Suriname zijn vele gevallen bekend.


Het is noodzakelijk dat onze Surinaamse meisjes daadkrachtige burgers worden die de ruimte krijgen al hun ambities waar te maken en op gelijke voet kunnen participeren binnen alle geledingen van de Surinaamse samenleving, met als belangrijke basis een kwaliteitseducatie. Overtuigd van het cruciale karakter van gelijke kansen voor meisjes binnen het streven naar duurzame ontwikkeling en welvaart voor alle Surinamers, wijst DA91 erop dat elk Surinaams meisje even hard meetelt.

Op de Internationale Dag van het Meisje wijst de politieke partij erop dat hoewel er heel veel vooruitgang is geweest in Suriname in de afgelopen decennia op het vlak van meisjes die onderwijs genieten, er nog steeds meisjes zijn, die dit basisrecht op onderwijs moeten ontberen. Veel meisjes kunnen de school niet bezoeken of hun opleiding niet afronden door financiële omstandigheden, institutionele en culturele barrières. Er zijn ook meisjes die vanwege huishoudelijke verplichtingen, geringe ambities en andere verantwoordelijkheden niet in staat zijn op school die resultaten te boeken waartoe zij in staat zijn.

Het daadwerkelijke vermogen tot positieve verandering van meisjes en de Surinaamse gemeenschap die het gevolg hoort te zijn van educatie voor meisjes moet nog worden gerealiseerd, vindt DA91. Zij is overtuigd van de noodzaak voor nieuwe, frisse en creatieve perspectieven om educatie voor meisjes krachtig te stimuleren op de weg vooruit. Belangrijk hierbij is het gebruik van nieuwe technologieën, innovatie in partnerschappen, beleid, gebruik van middelen, de mobiliteit van de gemeenschap en participatie van de jongeren zelf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May