Medische staf Diakonessenhuis wil medisch directeur ook weg
12 Oct 2013, 01:00
foto


Het nieuwe bestuur van het Diakonessenhuis zal gelijk bij zijn aantreden een operatie moeten uitvoeren. De medische staf onder leiding van Julien Pengel vindt dat niet alleen algemeen directeur Rakesh Gangaram Panday naar huis moet, maar ook medisch directeur Robert Brohim moet het veld ruimen. Het intussen afgetreden stichtingsbestuur onder leiding van Marja Vos heeft overeenstemming bereikt met Gangaram Panday, die vrijdag zijn functie heeft overgedragen. Hij is samen met het bestuur opgestapt.

Starnieuws verneemt dat de medische staf schriftelijk heeft gevraagd om het aftreden van Brohim. Hij werd in mei dit jaar in deze functie benoemd. Toen al had de medische staf te kennen gegeven het hier niet eens mee te zijn. Deze functie was langer dan een jaar vacant. Het directieteam werd aangevuld met Brohim.

De medische specialisten hebben Brohim niet erkend als medisch directeur. Zij hebben ook niet met hem samengewerkt. De medische staf voert aan dat Brohim benoemd is, zonder dat de staf hierin is gekend. Het aftredende bestuur heeft zich hier niet over gebogen. Het schrijven is doorgeleid naar het nieuwe bestuur en de kerken die eigenaar zijn van het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May