Diakonessenhuis heeft vanaf vanmiddag een nieuw bestuur
11 Oct 2013, 17:37
foto


Een nieuw bestuur is vanaf vanmiddag aangetreden bij het Diakonessenhuis. Het stichtingsbestuur onder leiding van Marja Vos heeft de voordrachten van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) en de Lutherse Kerk goedgekeurd. De Hervormde Kerk moet nog een voordracht doen. In het nieuwe bestuur hebben zitting: Hans Breeveld, Lilian Callender, Elizabeth Berggraaf (allen namens EBGS) en Ray Wimpel vertegenwoordigt de Lutherse Kerk.

Vanaf vandaag is algemeen directeur Rakesh Gangaram Panday ook teruggetreden. Starnieuws verneemt dat in het accountantsverslag is aangegeven wat de liquiditeitspositie is van het ziekenhuis. Het afgetreden bestuur heeft meegewerkt om de overdracht soepel te doen verlopen. Hiermee is er een einde gekomen aan een langdurig conflict tussen het bestuur van de Surinaamse Stichting Diakonessenarbeid en de directeur enerzijds en de medische specialisten en de kerken anderzijds.

Met de waarneming van het Diakonessenhuis is belast verpleegkundig directeur Ruth Mangroe. De afgetreden bestuursleden zijn naast Marja Vos: Imro Bergen (secretaris), Verginia Asin-Oostburg, Erwin Emanuels, Iwan Kortram en Yvonne Meije-Caprino.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May