NDP gaat voor 28 zetels
10 Oct 2013, 04:00
foto
De deelnemers van de training ontvangen hun certificaten. Tweede van links, Errol Abrahams. (Foto: René Gompers)


"Wij gaan voor een eclatante overwinning. Dat wil zeggen dat wij voor 28 zetels gaan in 2015." Dit zei Errol Abrahams woensdagavond bij de certificatenuitreiking in Ocer. 250 leden van de NDP hebben met goed gevolgd een kadertraining afgerond. Errol Abrahams is één van de zeven trainers geweest. De trainingen zijn verzorgd om de leden bij te scholen en bij te schaven zodat zij voorbereid de verkiezingen tegemoet gaan.

De leden zijn geschoold in staatsinrichting, recht, politiek, economie, stressmanagement, taal- en schrijfvaardigheid. "We hebben de mensen 'tools' aangereikt om weerbaar te zijn in het veld. Deze groep mensen zal de opgedane kennis verder delen met degenen die de cursussen niet gevolgd hebben" geeft Abrahams aan. Clairy Linger, bestuurslid van de NDP vult aan dat de leden bewuster gemaakt zijn. "Het is belangrijk dat men weet wat de statuten van de partij zijn, waarvoor we staan en waarvoor we gaan."

Bouterse in zadel helpen
De kadertraining is een proefproject geweest. Abrahams merkt op dat het project nu al een succes is vanwege de vele aanvragen om de cursussen te volgen. Aan de training hebben leden uit Paramaribo en Wanica meegedaan. Abrahams meldt dat de andere districten interesse hebben getoond. Er liggen nu meer dan duizend aanvragen. Nickerie is de volgende op de lijst.

Linger drukte de leden op het hart om de cursussen te volgen. "Na de volgende verkiezingen willen we geen water meer in onze wijn doen. We willen wijn drinken. U werkt ook om Bouterse bij de volgende verkiezing weer in het zadel te krijgen" sprak Linger de geslaagde cursisten toe. "Tenzij u Santokhi wil. Dan mag je thuis blijven. Wil je Santokhi niet, dan moet je werken." De uitreiking zou gedaan worden door partijvoorzitter Desi Bouterse. Hij was door 'drukke werkzaamheden' verhinderd.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May