TCT neemt nieuw pand in gebruik
09 Oct 2013, 21:00
foto
Het nieuwe pand van TCT aan de Prins Hendrikstraat.


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft zijn nieuw pand officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde met het onthullen van het naambord en het inzegenen van het gebouw. Voor dit pand en parkeerterrein heeft de Staat SRD 6 miljoen betaald. Het gebouw is gekocht van de zakenman/politicus Dilip Sardjoe (Rudisa NV).

“In maart 2012 heeft de regering toestemming verleend aan het ministerie om het pand te kopen. Een lang gekoesterde wens is toen in vervulling gegaan”, zegt Thelma Douglas-Pinas, directeur op het ministerie. Sinds de vorige regering werd er onderhandeld over dit pand, maar de koop werd toen niet beklonken.

Betere resultaten
In juli hebben tachtig ambtenaren hun intrek genomen op hun nieuwe werklocatie. De onderdirectoraten communicatie en toerisme zijn nu onder één dak alsook de beleidsadviseurs en beleidsmedewerkers. “De afdelingen financiële zaken, personeelszaken, ICT, Interne Controle en Documentatie Informatie Verzorging zijn nu bij elkaar gebracht”, legt de directeur uit. Het pand staat aan de Prins Hendrikstraat no 30, naast het gebouw waar nu het ministerie staat.

Volgens minister Falisie Pinas moet er nu een verhoogde werkmotivatie te merken zijn. Hij zegt dat hij nu benieuwd is naar de resultaten van de verschillende afdelingen hier. De dienstverlening naar de gemeenschap en het afhandelen van zaken moeten ook vlot gaan. “Want uit ervaring blijkt dat een eigen pand hebben altijd prettiger is dan verblijven in een huurwoning”. Op 10 oktober bestaat TCT 22 jaar. Omdat morgen een nationale vrije dag is, werd het gebouw vandaag ingezegend.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May