Stappenplan voor aanpak waterproblematiek Powakka
09 Oct 2013, 19:50
foto


Het waternetwerk van Powakka voldoet niet aan de gestelde eisen. De gemeenschap is gegroeid en bij aanleg van geasfalteerde wegen in het gebied is er ook geen rekening gehouden met het netwerk. Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), zegt dat de watervoorziening van het dorp in een stappenplan aangepakt en verbeterd zal worden.

Het stappenplan moet binnen een maand klaar zijn. De werkzaamheden beginnen in de week van 14 oktober. In de eerste fase zullen naar schatting 165 huishoudens van water worden voorzien. Oosterling heeft gisteren een oriëntatiebezoek gebracht aan Powakka en de huidige situatie besproken met basja Gregory Sabajo.

Verbetering nodig
De waterpomp die ervoor moet zorgen dat de gemeenschap voorzien wordt van water, functioneert niet optimaal. De machine valt vaak uit, wat zorgt voor oponthoud in de levering van water naar de huishoudens. Afgezien van het feit dat het waternetwerk vanaf de aanleg niet is gegroeid met de gemeenschap, is de watertoren niet hoog genoeg geplaatst en is de opslagcapaciteit ervan niet voldoende om de groeiende gemeenschap van water te voorzien.

“Het waterprobleem zal planmatig worden aangepakt. Er zal eerst een aanvang gemaakt worden met het verhogen van het waterreservoir met nog vijf meter. Daarna zullen de buizen verplaatst en verlengd worden naar de nieuwe woongebieden te Powakka”, legt Oosterling uit. Het ministerie zal ook nieuwe mogelijkheden bekijken om de stroomtoevoer voor de watervoorziening te verzekeren, zegt de voorlichting van NH.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May