Officieel bericht Kabinet over ontslag Wijnerman
09 Oct 2013, 14:43
foto


President Desi Bouterse geeft de redenen aan waarom het nodig was dat minister Adelien Wijnerman is gevraagd om haar portefeuille ter beschikking te stellen. Zij is de tweede minister op Financiën die het veld moet ruimen in deze regeerperiode. Op 10 juni 2011 is Wonnie Boedhoe naar huis gegaan. Wijnerman is de derde vrouwelijke minister die het niet heeft gehaald. Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft na 15 maanden ook de plaat gepoetst.


In een officieel bericht van het kabinet van de president deelt de perschef het volgende mee:
"Mede in het kader van de door de President Z.E. Desiré Delano Bouterse aangekondigde "Reconstructie van het Financieel Beheer" tijdens de laatst gehouden Jaarrede betreffende het dienstjaar 2014, op 30 september 2013 in De Nationale Assemblee en de ernst van de Regering om zo snel mogelijk verbetering te brengen in het financieel beheer van de Staat Suriname, heeft het Staatshoofd vandaag, 09 oktober, de Minister van Financiën, Mw. Adelien Wijnerman, gevraagd haar portefeuille aan hem ter beschikking te stellen.

Deze stap is verder noodzakelijk vanwege:

· Het trage verloop van betalingsverplichtingen van de Staat aan derden
· De Administratieve onoverzichtelijkheid en geen transparantie van de financiële administratie
· Het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners.

Het ligt in de bedoeling om spoedig een zo goed mogelijk overzicht te verkrijgen van de financiële stand van zaken van de Staat Suriname. Voorts is het verbeteren van de betaaldiscipline van de Overheid een belangrijke prioriteit van de Regering Bouterse-Ameerali. Hiertoe wordt op zeer korte termijn een "Commissie vaststelling Stand van Zaken Staatsfinanciën" ingesteld.

Nadere bijzonderheden omtrent de bovengenoemde aspecten van het financieel beheer en hoe verder hiermee door de Regering omgegaan zal worden, volgen spoedig."

Paramaribo, 09 oktober 2013

De Perschef van het Kabinet van de President,
Clifton Limburg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May