Pinas verontwaardigd over houding BPAS
09 Oct 2013, 13:10
foto


Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas kan zijn oren niet geloven over wat Starnieuws hem voorhoudt. De leden van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) zullen donderdagochtend het werk hervatten. Vandaag is de bond in vergadering. "Het gaat om een lijvige agenda, we zijn er nog steeds mee bezig", deelt bondsvoorzitter Gustaaf Gallant mee aan de nieuwssite.

Gallant zegt dat de dienstleiding op de hoogte is gesteld van de vergadering. "Maar daarin staat niet dat er de hele dag vergaderd wordt en dat het werk pas morgenochtend wordt hervat. Dat hoor ik nu", zegt Pinas verontwaardigd. Hij vindt dat hier sprake is van sabotage. "En dat terwijl we ook de bewaardersweek hebben waarvoor diverse gasten uit de Antillen hier zijn. Ze zijn juist met een rondleiding bezig in de inrichting", meldt Pinas.

Pinas merkt op dat partijen gisteren nog bij de rechter waren. Er is geen oplossing gekomen in deze zaak, waardoor de rechter nu vonnis zal vellen. Hij heeft er geen goed woord voor over dat de bond in dit stadium en tijdens de bewaardersweek zo een actiemodel hanteert. "Dit is ons parool. Wij moeten de leden informeren over de stand van zaken. Wij zijn bezig met de evaluatie en dat kost veel tijd. De leden moeten weten waar ze aan toe zijn", stelt Gallant. Pinas zegt dat er genoeg werkwilligen zijn en dat de diensten met hen zullen worden ingevuld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May