Alcoa boekt winst ondanks lage prijzen
10 Oct 2013, 06:00
foto
De derde kwartaalcijfers van Alcoa vertonen een stijgende lijn.


Alcoa heeft in het derde kwartaal een nettowinst van US$ 120 miljoen geboekt ondanks de lagere metaalprijzen op de wereldmarkt. De multinational zegt dat zijn winst te danken is aan sterke operationele prestaties en productiviteit.

Het netto-inkomen bedraagt US$ 24 miljoen tegenover een omzet van US$ 5.80 miljard. Het wereldconcern maakt in vergelijking met het tweede kwartaal en dezelfde periode vorig jaar een gestage groei mee, ondanks een jaar-op-jaar daling van 7% van de aluminiumprijs.

De resultaten worden gestuwd door de aanhoudende sterke Engineered Products and Solutions en Global Rolled Products ondanks een traditioneel zwak derde kwartaal. Global Rolled Products overwon de dalende metaalprijzen en lagere premies door verbeterde prestaties. Alcoa heeft wereldwijd 16% van zijn smeltcapaciteit met hoge productiekosten stopgezet. De verwachte productiviteitswinst van US$ 850 miljoen overschrijdt het gestelde jaardoel van US$ 750 miljoen.

'Op de goede weg'
"Onze prestaties dit kwartaal tonen dat we met de herpositionering van het bedrijf op de goede weg zijn", zegt Klaus Kleinfeld, Alcoa Chairman en Chief Executive Officer. "We bleven werken aan onze value - add bedrijven, waarmee we hebben kunnen voldoen aan de behoefte aan innovatieve materiaal oplossingen voor verschillende marktsegmenten. Onze productenindustrie heeft betere prestaties geleverd in een moeilijkere marktomgeving. We bleven onze portfolio voortdurend hervormen om de kosten te verlagen. Over de hele linie was de productiviteit uitzonderlijk.” Kleinfeld merkt op dat het wereldconcern door zijn prestaties zijn doelstelling voor het jaar in negen maanden heeft bereikt.

In de eerste drie kwartalen van 2013 hebben de value - add bedrijven van Alcoa voor 57% bijgedragen aan de totale omzet en 79% na belastingen. Onder de value-add bedrijven zijn Engineered Products and Solutions en Global Rolled Products. In de afgelopen 10 jaar heeft Alcoa zijn value-add bedrijven laten uitgroeien waardoor die nu veel winstgevender zijn en een groot aandeel hebben in de totale winst van de vennootschap. Sinds 2003 is de nettowinst van deze bedrijven bijna verdrievoudigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May