Mulo Geyersvlijt is uit dal geklommen
08 Oct 2013, 20:30
foto
De vaste commissie van Onderwijs & Volksontwikkeling op bezoek bij Mulo Geyersvlijt. (Foto: Raoul Lith)


Mulo Geyersvlijt is uit een dal geklommen en heeft het afgelopen schooljaar betere resultaten geboekt. Schoolleider Theresia Kaman is verrast met het bezoek van leden van de vaste commissie van Onderwijs en Volksontwikkeling dinsdag. De assembleeleden onder leiding van Melvin Bouva hebben een rondleiding gekregen. De parlementariërs bezoeken verschillende scholen om een beeld te krijgen hoe het schooljaar gestart is.

Bouva deelde mee dat hij vorig jaar motivatiegesprekken had gehouden voor de vierdejaars leerlingen. “Ik ben zelf gemotiveerd geraakt door het enthousiasme van de jongeren”, geeft Bouva aan. Verder zegt hij “dat toen ook is gebleken dat de school in een sociaal economische omgeving is, waarbij extra aandacht gegeven moet worden”.

Uit dal geklommen
Veel leerlingen komen uit éénouder gezinnen. “De economische situatie is voor hen uitdagend om naar school te komen. We willen weten hoe het gaat en hoe we kunnen helpen dat ze zich verder ontwikkelen”, motiveert Bouva. Voor de parlementariër is het belangrijk dat de school heeft bewezen uit een dal te komen. In het schooljaar 2011/2012 was het slagingspercentage 40% en het afgelopen schooljaar was het 65%. “Dit moet een voorbeeld zijn voor andere scholen en schoolleiders dat het kan.”

“Ik was zeer verrast toen er gebeld werd en ons werd meegedeeld dat er een delegatie op bezoek komt”, zegt de schoolleider. Kaman zegt aan Starnieuws dat ze weinig klachten heeft voor de commissie. “Ik heb maar één wens of uitdaging. We willen de gymzaal gerenoveerd hebben in verband met het dertigjarig bestaan van de school”, legt de schooldirecteur uit. Bouva stelt dat hij wacht op het voorstel om te ondersteunen bij de ministeries van Onderwijs & Volksontwikkeling en Sport- en Jeugdzaken. De gymzaal is niet alleen positief voor lichamelijke opvoeding op school; ook de buurt heeft hier profijt van.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May