Rayoninspecteur zet zich in voor goede onderwijsresultaten
09 Oct 2013, 10:00
foto
Rayoninspecteur van Onderwijs Remy Clenem


Rayoninspecteur van Onderwijs Remy Clenem heeft voor 14 oktober een motivatiebijeenkomst gepland voor de dertien basisscholen in Moengo en omgeving. Hij wijst er op dat in de loop der jaren het aantal basisscholen is toegenomen, waardoor kinderen de gelegenheid hebben om dichterbij hun dorpen naar school te gaan. De kwaliteit laat echter nog veel te wensen over. Hier wil Clenem verandering in brengen. Door een overmachtssituatie is de motivatiedag verschoven naar 8 november.

De basisscholen in Moengo en omgeving zijn: Fred Murrayschool, St. Theresiaschool, Siregarschool, O.S. Bambi, O.S. Wonoredjo, O.S. Santen (Moengo), St. Angeline (Tamarin), EBGS-school te Wanhatti, O.S. Ricanaumofo (Ricanaumofo), E. Da Kettieschool (Pete Ondro), P. Claverschool (Moengo Tapoe), L. Leitzelschool (Pelgrimkondre) en La Providentia (Abadoekondre). Recent zijn op enkele scholen lokalen en leerkrachtenwoningen bijgebouwd. Dit schooljaar wordt te Sinkampoe een basisschool in gebruik genomen.

Kwaliteit blijft achter
De toegenomen onderwijskansen hebben echter nog niet geleid tot verbetering van de kwaliteit, concludeert Clenem. Het percentage geslaagden van de Glo-6 toets in het district Marowijne is de laatste drie jaar afgenomen; respectievelijk in 2011 41% mulo (64% mulo en LBGO samen), in 2012 39% mulo (59% mulo en LBGO samen), in 2013 28% mulo (34% mulo en LBGO samen).

Om te komen tot hogere resultaten op de scholen, worden activiteiten gepland die het onderwijsveld moeten motiveren. Vanuit het thema 'Je kan t', worden gedurende het schooljaar 2013/2014 activiteiten gepland. Als eerste is er maandag een motivatie bijeenkomst voor schoolleiders, leerkrachten en leerlingen van klas zes. Tijdens deze bijeenkomst in het Ronnie Brunswijkstadion, zullen motivatiespeeches worden gehouden. Er zijn oud-leerlingen van scholen in beeld gebracht die zich na hun lagere schoolperiode hebben opgewerkt tot succesvolle burgers in de maatschappij. Op de lijst staan de ministers Falisie Pinas, Edward Belfort en Stanley Betterson. Verder Marcel Pinas, Gerrit Barron en anderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May