In de bak voor afpersing, beroving en vergiftiging hond
08 Oct 2013, 07:00
foto


Gregory N. en Rainel P. zijn door rechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld voor het onder bedreiging afpakken van sieraden en geld. Gregory N. verdwijnt voor vier en een half jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, achter de tralies. Rainel P. kreeg vijf jaren onvoorwaardelijke celstraf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, omdat hij heeft geprobeerd één van de benadeelden te verkrachten.

De twee veroordeelden drongen op 8 september 2011 de woning van de benadeelden in het district Wanica binnen, terwijl zij zich klaarmaakten om naar het werk te gaan. Onder bedreiging van een dolkmes en vuurwapen moesten zij hun sieraden en geld afstaan. Volgens de benadeelden, twee zusters, waren de veroordeelden gemaskerd. Zij namen geld, sieraden en de auto mee en vergiftigden de hond.

Kuldipsingh merkte op dat de slachtoffers zich getraumatiseerd en onveilig voelen in hun eigen woonomgeving. Rainel P. probeerde één van de zusters te verkrachten, maar de poging mislukte.
Een derde verdachte in deze zaak, Quincy M. werd vrijgesproken door de rechter. Hij zou de twee veroordeelden hebben vervoerd en wist niet wat zij van plan waren. Pas in de auto, nadat zij waren afgehaald, hoorde hij het verhaal. Kuldipsingh benadrukte dat Gregory N. geen lering heeft getrokken uit zijn eerdere veroordeling.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May