Moeder verdwijnt twee jaar achter de tralies
07 Oct 2013, 18:50
foto


Wandena S. (19) kreeg van rechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting van maandag een celstraf van twee jaren, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Kuldipsingh acht het bewezen dat de veroordeelde haar twee maanden oude baby had mishandeld, waardoor het kind kwam te sterven op 11 oktober vorig jaar.

Het Openbaar Ministerie had drie jaren geëist tegen Wandena S. De rechter hield rekening met het psychologische en psychiatrische rapport. Beide deskundigen hebben aangegeven dat de veroordeelde dringend hulp nodig heeft en verder begeleid moet worden. Wandena S. heeft een lage intelligentie, waardoor zij het gevolg van haar handelingen niet kan inschatten. Ze kan niet voor de 100 procent toegerekend worden. De psychiater noemt haar zwakbegaafd en er is gebrek aan ontwikkeling. Ten tijde van het delict was de druk bij haar groot, omdat ze twee kleine kinderen had. Haar gemoedstoestand raakt snel geïrriteerd, waardoor zij de kinderen mishandelde.

Moeilijke jeugd
Uit onderzoek bleek dat de veroordeelde een zeer moeilijke jeugd heeft gehad en op haar vijftiende trouwde. Zij heeft de taak van een moeder niet kunnen volbrengen, omdat haar gemoedstoestand en intelligentie dat niet toelieten. Zij heeft volgens de deskundige een vrij onevenwichtige persoonlijkheid en kan problemen niet aan. Huilende kinderen sloeg ze nog meer. Haar echtgenoot, schoonmoeder en schoonzus hadden ook verklaard dat de veroordeelde de kinderen mishandelde. Zij hadden zelfs aangifte tegen haar gedaan bij de politie, toen het eerste kind mishandeld werd. De rechter heeft gevraagd dat Wandena S. psychologische begeleiding krijgt tijdens haar detentie. Wandena S. die niet bewust haar baby doodsloeg, verliet huilend de zaal.

Het pathologische rapport heeft uitgewezen dat de zuigeling zwellingen aan het linkeroog en op het voorhoofd had. Ze had ook rode en blauwe plekken en afdrukken van nagels op het lichaam. Ook werden er kneuzingen achter het hoofd en in de buikstreek geconstateerd. Volgens het medische rapport is het kind flink mishandeld. Bij de politie had de veroordeelde bekend dat zij het kindje geslagen had, omdat zij boos werd op haar. De baby huilde en zij had haar daarom geslagen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May