Sufov sluit expositie met tevreden gevoel af
07 Oct 2013, 04:00
foto
Foto van Steven Tjin Liep Shie op hout geprint.


De Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov) is tevreden met het verloop van de foto tentoonstelling in de Congreshal. 29 fotografen uit Suriname en Curaçao hebben een week lang hun werk tentoongesteld. De expositie getiteld 'Beauty through the lens' is zondag afgesloten.

"In het begin ging het stroef maar naarmate de tijd verliep, werd het steeds drukker", vertelt Judith Redmount, voorzitter van de expo commissie aan Starnieuws. "We hebben veel bezoekers gehad, de reviews waren goed en we hebben heel wat feedback gehad." De expo is ook door een aantal scholen bezocht. Hoewel er geen thema verbonden was aan de tentoonstelling was er wel een goede balans in het aanbod van de foto's. De vastgelegde momenten in de natuur, van objecten en portretten vormden bij heel wat bezoekers onderwerp van gesprek. Een groot deel genoot zonder woorden van de vereeuwigde beelden.

Kwaliteit
"Je merkt dat de fotografen nu veel meer stoppen in kwaliteit. Ze worden ook artistieker en jonger", geeft Redmount aan. Nieuw dit jaar is geweest de toename van de naaktfotografie. Daarnaast zijn foto's uitgeprint geworden op hout, aluminium en plexiglas. De oudste deelnemer was de zeventigjarige André Schoonhoven en de jongste Don Lau (15). De meeste werken zijn tentoongesteld door Soecy Gummels. Zij heeft 24 werken 'geshowd'. De opbrengsten van de expo worden gedoneerd aan het Nationaal Nierdialyse Centrum. Het geschenk moet bijdragen aan de aanschaf van een patiëntenmonitor. Dit apparaat verricht onder andere bloeddrukmetingen, meet de hoeveelheid zuurstof in het bloed
en houdt het hartritme van de patiënt in de gaten.

'Beauty through the lens' is gehouden in verband met het twintig jarig bestaan van de Sufov. In 2012 hield de vereniging de eerste expo sinds 2008. Nagegaan wordt of de expo een jaarlijks terugkerend evenement moet worden.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May