Naarden: Ontvoering Nishayad blijft onrechtmatige daad
06 Oct 2013, 13:27
foto
Nishayad


"Voor Suriname blijft het een onrechtmatige daad dat de vader van Nishayad (7) hem zonder toestemming heeft meegenomen van school. Het gaat om wederrechtelijke vrijheidsberoving. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten om de man op te sporen". Dit zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden aan Starnieuws. Hij deelt mee dat de programmamaker John van den Heuvel die de vader geholpen heeft en alles gefilmd heeft, de recherche vanuit Nederland heeft gebeld. De vader is met het kind intussen in Nederland.

Naarden zegt dat de vader het kind, dat onder gezag van de grootouders staat, uit het land gesmokkeld heeft. Omdat het kind een geldig Nederlands paspoort had, kon hij in Cayenne op het vliegtuig stappen. Hij heeft het paspoort ontvangen bij het consulaat in Paramaribo. Van de Heuvel is geen verdachte, waardoor de politie niets tegen hem kon doen.

Kostbare tijd verloren gegaan
De grootouders hebben vrijdag aangifte van ontvoering gedaan bij de politie. De jongen is van school meegenomen in een onbewaakt moment tijdens de vlaggenparade. Naarden zegt dat nu juridisch nagegaan zal worden wat er gedaan kan worden. De familie is diep geschokt over het gebeurde. Het heeft uren gekost voordat de politionele en juridische stappen ondernomen werden. Het is de vader gelukt om met het kind het land te verlaten.

Deze zaak zal niet zo worden gelaten, zegt de familie. De Surinaamse rechter is met het voogdijschap bezig en heeft niet meegewerkt om Nishayad aan de vader toe te wijzen op basis van een Nederlands vonnis. De vader heeft op eigen gezag gehandeld. "Hij heeft de status van verdachte", stelt Naarden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May