Werkplaats WINgroep druk met maken picknick tafels
06 Oct 2013, 10:00
foto
De werkplaats van de Wingroep waar de picknick tafels en banken worden gemaakt.


De sociale werkplaats van de WINgroep is druk in de weer om picknick tafels met bijbehorende banken te maken. Er zijn al zestig van de bestellingen van stichting Blaka Rosoe afgeleverd. Deze stichting, een partner van de WINgroep, heeft aan diverse kindertehuizen in Paramaribo, Commewijne en Nickerie de picknick tafels geschonken. Zaterdag werden de eerste vijf van de tien bestelde meubels bezorgd bij St. Vincentius Ziekenhuis.

De WINgroep zegt in een persbericht het erg belangrijk te vinden dat ook mensen met een beperking zoveel mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Om daar een bijdrage aan te leveren heeft de WINgroep vier sociale werkplaatsen. Hier kunnen jongeren met een beperking arbeidsmatig werk verrichten of vinden een zinvolle tijdsbesteding. Ook gebruiken zij de sociale werkplaatsen als stageplek voor jongeren uit het speciaal onderwijs.
De sociale werkplaats waar de picknick tafels en bouwstenen gemaakt worden, is in de Westelijke Polder van Nickerie. Op het terrein van de WINgroep in Nieuw Nickerie bevinden zich de copyshop, de kaarsenmakerij en de fietsenverhuur en reparatie.

Stichting Blaka Rosoe biedt hulp, niet door het sturen of geven van geld, maar door het verlenen van hulp in natura.
De Stichting Blaka Rosoe voorziet veel kindertehuizen in Suriname van onder andere meubilair, huishoudelijke apparaten, bedden, matrassen, educatief materiaal, voedselpakketten en medicijnen. Daarnaast draagt de stichting zorg voor sanitaire voorzieningen en de nodige renovaties ten behoeve van een meer menswaardige huisvesting. Blaka Rosoe is betrokken bij veertig projecten in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May