Goedschalk: RGD moet geherstructureerd worden
06 Oct 2013, 06:00
foto
De voorzitter van stichting RGD, John Goedschalk, overhandigt het 'vijfjarig strategisch beleidsplan' aan minister Michel Blokland. (Foto: RGD)


De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft een 'vijfjarig strategisch beleidsplan' opgesteld. Voorzitter John Goedschalk geeft aan dat het duidelijk is dat de RGD geherstructureerd zal moeten worden wil zij op verantwoorde wijze zorg organiseren en aanbieden. Het plan is ontwikkeld om de gestelde doelen te realiseren.

Het plan is overhandigd aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid, meldt de RGD in een persbericht. Goedschalk benadrukte dat het RGD-plan aansluit op de doelen gesteld in het nationaal strategisch plan voor hervorming van de primaire gezondheidszorg en de nationale prioriteiten op het gebied van de gezondheidszorg. Algemeen directeur van RGD, Maaltie Sardjoe gaf aan dat het plan is opgesteld langs vier strategische gebieden en in staat is in te spelen op actuele kwesties die er liggen zoals het nationaal zorgstelsel. Het plan is het resultaat van een maandenlang intensief planningsproces waarin hebben geparticipeerd delen van het personeel, geïdentificeerd naar bedrijfsonderdeel, alsook vertegenwoordigers van de binnen de RGD opererende personeelsbelangen organisaties.

Hervormingen gaande
“Het ministerie heeft een deel van de gezondheidszorg in goed vertrouwen afgestoten naar de RGD en is met dit strategisch beleidsplan direct invulling gegeven aan het bijsturen van de stichting en de zorg”, zei Blokland bij het in ontvangst nemen van het plan.
Volgens de minister veranderen zowel de tijden als de beleidsinzichten en is daarom een dynamisch proces van ontwikkeling noodzakelijk. Hij merkte op dat
er grote hervormingen gaande zijn en het van belang is na te gaan hoe samen gekeken kan worden naar mogelijkheden voor verbetering van de zorg.

Blokland haalde het streven van de regering aan om, naast de zorgzekerheid voor 0-16 jarigen en 60-plussers, ook binnenkort elke drempel voor toegang tot zorg weg te nemen voor zwangere vrouwen.
“De RGD is bij deze hervormingen een belangrijk instrument, vooral in de huidige periode waar de nadruk op aanpak van preventie en primaire gezondheidszorg van belang zijn om problemen het hoofd te bieden”, zei de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May