Inter Moengo Tapoe wint fel begeerde Presidentscup
05 Oct 2013, 21:35
President Desi Bouterse overhandigt een cheque ter waarde van US$ 25.000 aan clubpresident van Inter Moengo Tapoe, Ronnie Brunswijk.

Het is de ploeg van Inter Moengo Tapoe, onder aanvoering van clubpresident Ronnie Brunswijk, gelukt om de fel begeerde Presidentscup voor de vierde keer op rij te winnen. Na een ruststand van 1-0 voor Inter Moengo Tapoe, won de club uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 van WBC. De Presidentscup wordt gespeeld tussen de kampioen van de Hoofdklasse en de Bekerkampioen.

In een goed bezet André Kamperveenstadion kwam de ploeg van Inter Moengo Tapoe reeds na 2 minuten spelen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand in deze wedstrijd.
Clubpresident Ronnie Brunswijk die in de basis startte, werd bij het begin van de tweede helft vervangen door zijn zoon Junglo Brunswijk. WBC zorgde in de tweede helft voor een kleine opleving door de gelijkmaker te scoren, maar met twee prachtige doelpunten was Inter Moengo Tapoe verzekerd van de Presidentscup, die na de wedstrijd werd overhandigd door president Desi Bouterse aan Ronnie Brunswijk, captain van Inter Moengo Tapoe.

De president heeft in overleg met het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) besloten het bedrag te verhogen. Inter Moengo Tapoe kreeg een cheque ter waarde van US$ 25.000 en de verliezer US$ 10.000. Ook de arbiter Enrico Wijngaarde en zijn assistenten kregen een cheque van de president. Clubpresident Brunswijk verdubbelde het bedrag en zijn ploeg krijgt dus US$ 50.000 voor het winnen van de Presidentscup.

Het bestuur van de SVB mag terug zien op een geslaagde Presidentscup finale.
Met deze wedstrijd is het startsein gegeven voor het nieuwe voetbalseizoen bij de SVB.