Na veertig jaar schoon drinkwater voor Domburg
05 Oct 2013, 01:00
foto
Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting wast haar handen, terwijl president Desi Bouterse toekijkt. (Foto: Wanita Ramnath)


Voor ruim 1200 gezinnen uit Domburg is het leed eindelijk geleden. Bij hen kan nu drinkwater uit de kraan stromen. Dit is na veertig jaar gerealiseerd. De bewoners hebben vrijdag twee uren gewacht op president Desi Bouterse die laat arriveerde. Dit weegt niet op tegen de veertig jaren die zij gewacht hebben, want het staatshoofd werd enthousiast verwelkomd.

De president benadrukte dat het erg belangrijk is om betaalbaar en schoon drinkwater te hebben. 'Het realiseren van drinkwater is een basisvoorziening. Wij gaan door met volksgezondheid en onderwijs. Meer scholen zullen gebouwd worden. De 18.000 woningen halen we niet meer, maar er zal veel gebouwd worden. Het resultaat is er. Wij hebben iets voor het volk gedaan. Het volk kan ons een kans geven om verder te gaan of een andere kiezen die belofte op belofte op belofte maakt. De keus ligt aan u", zei de president in een korte toespraak.

Bouterse benadrukte dat door tegenwerking en het systeem van het 'oude apparaat', stagnaties optreden. De president vroeg de aanwezigen elkaar de hand te schudden voor de realisatie van drinkwater in Domburg.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May