‘Infrastructuur en technologie belangrijk voor ontwikkeling’
05 Oct 2013, 16:00
foto
V.l.n.r: de premier van Trinidad en Tobago, Kamla Bisesar, president Ricardo Martinelli van Panama en assistent secretaris-generaal van de OAS, Henk Ramdin. (Foto: CUS)


Vertegenwoordigers van landen uit de Amerika’s en het Caribisch gebied waren tot vrijdag in Panama bij elkaar voor uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van infrastructuur, technologie en de kritische rol van onderwijs. Het 7de Americas Competitiveness Forum (ACF), is georganiseerd door RIAC, het Inter-Amerikaans Competitiveness network. Een delegatie uit Suriname onder leiding van de Competitiveness Unit Suriname (CUS) heeft ook deelgenomen aan deze vergadering.

Het volgende ACF zal in 2014 in Trinidad en Tobago worden gehouden met als centraal thema: The Human Imagination at Work; Driving Competitiveness, Powering Innovation. Dit jaar was het thema Infrastructure and Technology Shaping the Countries of Today.

Het ACF is op 2 oktober geopend door president Ricardo Martinelli van Panama. De premier van Trinidad en Tobago, Kamla Bisesar en de assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Henk Ramdin waren hierbij aanwezig. Op de ACF’s worden jaarlijks oplossingen voor economische vraagstukken besproken, die relevant zijn voor sociaal economische voorspoed van de bevolking van de landen in de regio.

Enkele onderwerpen waarover gesproken is zijn regionale infrastructuur en logistiek, macro economische uitdagingen, Onderwijs: de uitdaging van de regio. De Competitiveness Units van de Caribische landen zijn ook apart bij elkaar gekomen en hebben gesproken over toegang tot krediet voor micro, kleine en middelgrote bedrijven, zegt de CUS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May