LBGT Platform: praten over seksuele diversiteit op de werkplek
04 Oct 2013, 19:00
foto


De coming out week Out @ Su, voor Lesbiennes, Gays, Biseksuelen en Transgenders (LBGT) in Suriname wordt van 4 tot en met 11 oktober voor de derde keer gehouden. De week heeft als thema seksuele diversiteit en gelijkheid op de werkplek. Het LBGT Platform Suriname, het overkoepelend orgaan van organisaties die werken binnen de LBGT gemeenschap, organiseert verschillende activiteiten om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken onder de werkende klasse.

De Nationale ‘Coming Out Dag’ wordt internationaal op 11 oktober gevierd. Voor de groep LGBT’ers die nog niet openlijk voor hun geaardheid durft uit te komen wil het platform een voorbeeld zijn en laten zien dat het oké is om te zijn wie je bent. De organisatie hoopt dat dit bijdraagt in hun eerste stap naar zelfacceptatie.

Ondersteuning
Aan bedrijven vraagt de organisatie om in deze periode mee uit de kast te komen door de regenboogvlag, het internationale symbool voor hoop, verlangen, trots en diversiteit van de LGBT gemeenschap, uit te hangen. Door deze ondersteuning laten bedrijven en organisaties aan hun LGBT werknemers en (toekomstige) klanten zien dat zij hen accepteren en waarderen en zien als gelijkwaardige burgers.

Daarnaast wordt aan deelnemers en sympathisanten gevraagd om tijdens deze dagen iets roze te dragen, om zo te laten zien dat zij LGBT vriendelijk zijn en hun zus, broer, familielid, vriend, vriendin, of collega niet alleen tolereren, maar accepteren zoals zij zijn.

Er staan ook andere activiteiten op het programma zoals een informatie stand op het veerplein in Commewijne van 10.00 – 14.00 op zaterdag 5 oktober 2013, een discussieavond op het gebied van seksuele diversiteit en gelijkheid op de werkvloer op maandag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 in Theater Unique en een gezellige talentenavond/receptie op woensdag 9 oktober. Vrijdag 11 oktober 2013 wordt er vanaf Zus & Zo door de straten van Paramaribo gelopen. De loop wordt afgesloten met een manifestatie, zegt het platform.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May