Belfort: Pg niet tevreden met BBS
04 Oct 2013, 10:00
foto
Minister Edward Belfort (rechts) en procureur-generaal Soebhas Punwasi zijn bezorgd over de attitude van de BBS. (Foto: Raoul Lith)


Bij de beëdiging van 86 aspiranten van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) was het duidelijk dat er gewerkt moet worden aan het imago. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft de aspiranten opgeroepen altijd correct te handelen. De beveiliging van het parket van de procureur-generaal en de rechters behoort tot één van de taken van de BBS. De minister zei dat procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi zijn bezorgdheid heeft geuit.

“De pg heeft in verschillende gesprekken duidelijk gemaakt dat hij niet tevreden is. De manier hoe de beveiliging nu plaatsvindt, is zorgwekkend”, gaf de bewindsman onomwonden te kennen. “Die mening deel ik met de pg”, zei hij tegen de BBS'ers donderdag bij de beëdiging.

Belfort zei dat de pg het verzoek heeft gedaan om de beveiliging van het nieuwe pand van het Openbaar Ministerie aan de Limesgracht uit te besteden. “Mijn hart bloedt, maar de pg heeft gelijk”, merkte Belfort op. Hij riep de aspiranten op om zich gedisciplineerd op te stellen. “Neem de goede dingen van de organisatie over. Zorg ervoor dat je de ommekeer brengt die de pg heeft ten aanzien van het nieuw pand van hem”.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May