Vonnis rechtszaak Bouterse wordt betekend aan Tjin-A-Tsoi
04 Oct 2013, 06:00
foto


Het vonnis in de zaak die president Desi Bouterse aanhangig heeft gemaakt tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) is intussen uit. De advocaat van Bouterse, Jennifer van Dijk-Silos, zegt aan Starnieuws dat het vonnis vandaag betekend zal worden aan Tjin-A-Tsoi.

Nu het vonnis op schrift is, zal het assembleelid publiekelijk zijn verontschuldigingen moeten aanbieden aan president Desi Bouterse. In het vonnis is ook de exacte tekst opgenomen, die Tjin-A-Tsoi moet publiceren via de dagbladen. Hij moet uitdrukkelijk verklaren dat het kabinet van de president het jacht 'Seadog' niet met staatsmiddelen heeft gekocht ten behoeve van president Desi Bouterse.

Tjin-A-Tsoi moet Bouterse zowel in persoon als in de hoedanigheid van president van de republiek zijn oprechte en welgemeende verontschuldigingen aanbieden. Tjin-A-Tsoi zei eerder aan Starnieuws dat met het vonnis het rechtsgevoel niet wordt bevredigd. "Tot dat moment echter buigen wij het hoofd nu de derde onafhankelijke pijler van de rechtsstaat Suriname, gesproken heeft. Deze uitspraak zal echter geenszins tot gevolg hebben dat mij, als parlementariër de mond gesnoerd wordt. Als verantwoordelijke volksvertegenwoordiger en politicus heb ik immers de taak om de samenleving te informeren over zaken die haar regarderen", stelde het assembleelid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May