Nieuw schooljaar op kleine problemen na, goed gestart
04 Oct 2013, 03:00
foto
Leerlingen van de TH. Wenzelschool tijdens de vlaggenparade. (Foto: Raoul Lith)


Het nieuwe schooljaar is op enkele kleine problemen na goed opgestart. Mensen hoefden niet meer te bivakkeren. Inschrijvingen zijn dit jaar vlotter gegaan. De planning was in april al begonnen. Door twee scholen die gebouwd zijn, zijn kinderen van de Indira Gandhiweg en Higway goed opgevangen, waardoor er geen stagnatie is ondervonden. Binnen maximaal twee weken moeten alle kinderen geplaatst zijn op een school.

Deze mededeling deed minister Soewarto Moestadja donderdag namens het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in De Nationale Assemblee. In het parlement werden er vragen gesteld over het nieuwe schooljaar. Hugo Jabini (Mega Combinatie/NDP) vroeg hoe het zit met de praktijklessen voor kinderen die op voj-zitten. Vorig jaar was er beloofd dat het nu in orde zou zijn. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde zich op het standpunt dat gezien de urgentie van enkele vragen, de regering antwoord moest geven.

De vaste commissie in het parlement voor Onderwijs en Volksontwikkeling onder leiding van Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) zal zich ook oriënteren in het veld. Aan het internaat op Atjoni moet nog het een en ander gedaan worden. Moestadja zei dat dit in het weekend beloofd is, waar Jabini er ook bij was. Volgens de bewindsman zal er gewerkt worden aan die zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May