Afsnijden penis afgestraft met drieënhalf jaar
04 Oct 2013, 01:00
foto


Steven O. heeft een gevangenisstraf van drieënhalf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest, opgelegd gekregen van rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag. Deze straf is conform de eis van officier van justitie, Astrid Niamat. Steven O. zou de penis van zijn broertje op 17 augustus 2012 met een scheermes afgesneden hebben. De veroordeelde bleef ontkennen en verklaarde onschuldig te zijn.

De medische rapporten hebben aangegeven dat Steven O. dringend hulp nodig heeft. Hij lijdt aan schizofrenie. Het gaat om een ingewikkelde ziekte met vaak ernstige psychische en sociale gevolgen. Hierdoor heeft de veroordeelde een onzeker gevoel en heeft het idee dat zijn omgeving vijandig tegenover hem staat. Wijnhard heeft gesteld dat de veroordeelde psychologische en psychiatrische begeleiding moet krijgen.

Op die bewuste dag was Steven O. alleen met zijn broertje dat een lichamelijke en geestelijke beperking heeft. Het slachtoffer werd later badend in het bloed aangetroffen. Ook het laken werd met bloedsporen aangetroffen. Bij de aanhouding had Steven O. de zware mishandeling bekend. Op de rechtszitting bleef hij ontkennen en beweerde dat hij op die bewuste dag in diepe slaap was.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May