Assembleevergadering weer uren later begonnen
03 Oct 2013, 13:30
foto


De Nationale Assemblee kon vandaag effectief pas om 13.00 uur beginnen. De vergadering was uitgeschreven voor 10.00 uur. Er waren echter onvoldoende leden om te kunnen beginnen met de beraadslagingen. Om half twaalf hadden 26 leden de presentielijst getekend. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons opende de vergadering, maar moest deze verdagen, omdat de regering onvoldoende vertegenwoordigd was.

Om kwart voor 1 werd de vergadering hervat. Er ontstond een gehaal en getrek tussen oppositie- en coalitieleden. Opgemerkt werd dat de regering onvoldoende respect zou hebben voor het parlement. Vicepresident Robert Ameerali verzekerde het parlement dat er genoeg respect is voor het college. Toen er geen quorum was, zijn ministers andere dingen gaan doen. Ameerali zei dat er voldoende contact is met functionarissen om te weten wanneer de regering kan komen. Hij zei dat er ook een misverstand tussen hem en minister Soewarto Moestadja was over de aanwezigheid in het parlement.

Vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) merkte op dat ze wel op tijd was. Zij vroeg zich af om welke verborgen agenda het gaat dat coalitieleden vaak laat of helemaal niet komen op de vergadering. Simons wilde hier niet op ingaan. Zij vond het ook niet correct dat nu kritiek geleverd wordt op de regering, terwijl vaak assembleeleden laat zijn, waardoor de regering steeds moet wachten tot er quorum is. Na de ingezonden stukken staat op de agenda de behandeling van de ontwerpwet ter goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de 'International Tropical Timber Agreement van 2006'.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May