Boliviaanse ‘drugsdealers’ gooien US$ 1 miljoen uit vliegtuig
03 Oct 2013, 10:00
foto
Het geld dat de 'drugsdealers' uit het vliegtuig hadden gegooid. (Beeld: BBC)


Vermoedelijke leden van een drugsbende in Bolivia hebben een zak met meer dan US$ 1 miljoen uit een laagvliegend vliegtuig gegooid. Andere bendeleden moesten het geld op de grond verzamelen in het oosten van de provincie Santa Cruz.

De bende miste het doel en de tas werd in beslag genomen door de Boliviaanse anti-drugspolitie, zei minister Carlos Romero van Binnenlandse Zaken. Er zijn verscheidene arrestaties gepleegd. Bolivia is één van de drie grootste producenten van cocaïne in de wereld.

De Amerikaanse dollarbiljetten van verschillende waarden, waren omwikkeld met een zegel van een bank in buurland Paraguay, melden de autoriteiten. Zij geloven dat het geld zou worden gebruikt om een productiecentrum voor cocaïne te bouwen of om een commerciële schijnonderneming op te zetten in Bolivia.

"Drie Boliviaanse burgers zijn aangehouden bij de operatie," zei Romero. Er zijn ook wapens en voertuigen in beslag genomen in de buurt van het plaatsje Rincon del Tigre.

De Boliviaanse politie heeft de bende in de gaten gehouden. De bende is naar verluidt goed georganiseerd en heeft banden met verschillende landen. Peru, Bolivia en Colombia zijn volgens het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad 's werelds grootste producenten van cocabladeren en cocaïne. In kleine hoeveelheden is de productie van cocabladeren in Bolivia legaal, maar is de productie van cocaïne verboden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May