Marowijne krijgt ook filiaal RGB
02 Oct 2013, 14:00
foto


Toppers uit Marowijne hebben minister Steven Relyveld gevraagd om een filiaal van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in Marowijne op te zetten. De delegatie bestond uit coalitieleider en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe en assembleelid Marinus Bee.

Bee zegt aan Starnieuws dat het een bijzonder goed gesprek was. De minister heeft beloofd dat na Para hij zich zal concentreren op Marowijne. RGB heeft intussen een dependance in Nickerie en Commewijne. Relyveld zei zaterdag in Commewijne dat ook Para een filiaal zal krijgen. Door dependances in verschillende districten op te zetten, hoeven mensen niet naar Paramaribo om hun grondzaken in orde te kunnen maken.

Tijdens het gesprek vandaag met Relyveld en de delegatie uit Marowijne is afgesproken dat de dc een lijst zal produceren van mensen die al jarenlang grond hebben aangevraagd maar nog niet geholpen zijn.
Ook de kwestie van de tien percelen waarop de school in Albina is gebouwd, kwam aan de orde. De mensen moeten een compensatie krijgen. De bewindsman zal zich de komende week oriënteren in Marowijne. De dc zal zorgen voor een ruimte en twee personen ter beschikking stellen voor het te verrichten werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May