Quota bindt strijd aan tegen hart- en vaatziekten bij vrouwen
02 Oct 2013, 16:30
foto


Quota International Suriname (QIS) maakt zich zorgen over hart- en vaatziekten bij vrouwen, doodsoorzaak nummer 1. Donderdag wordt in
Marriott Hotel een informatieochtend hierover gehouden. Dat is nodig, want vrouwen vormen nog steeds een kwetsbare groep op diverse terreinen, dus ook op het gebied van de gezondheid. Eén op de drie vrouwen overlijdt aan hart- en vaatziekten. QIS vindt dat het tijd is voor meer voorlichting.


Meredith Sedney houdt over dit onderwerp een lezing. Zij is dertig jaar als cardioloog werkzaam geweest in onder andere het Academisch Ziekenhuis Leiden en is nu associate Professor aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Bewustzijn creëren van de risico’s van hart- en vaatziekten onder vrouwen in Suriname is een belangrijk doel dat Quota zichzelf heeft gesteld. Met de juiste informatie, educatie en zorg kunnen hart- en vaatziekten behandeld en voorkomen worden. Met het creëren van een groter bewustzijn over doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen, wil de organisatie dat vrouwen bewuster gaan leven. Door gezond te leven wordt de kans op hart- en vaatziekten verkleind.

QIS heeft enkele bedrijven gevraagd om vijf vrouwen in de gelegenheid te stellen deel te laten nemen aan deze lezing. Deze activiteit moet gezien worden als de eerste in een rij van meer om in Suriname bewustzijn te creëren over dit onderwerp. Dit zal uiteindelijk leiden tot positieve gedragsverandering op het gebied van gezond leven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May