Leden BBS ingezet bij beveiliging RGB-filiaal
02 Oct 2013, 04:00
foto
Minister Edward Belfort en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh onthullen het naambord van BBS Nickerie.


Nickerie heeft een afdeling van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh zegt dat er behoefte is aan deze dienst in Nickerie. Als eerste taak zal de BBS ingezet worden voor de bewaking van het filiaal van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Minister Edward Belfort onthulde samen met de dc het naambord.

Belfort merkte op dat discipline belangrijk is. In Paramaribo zijn er klachten over leden van de BBS die zich niet houden aan de regels. Hij verwacht dat in Nickerie een goede start gemaakt zal worden. De dienst heeft bewezen dat ze nodig is. De bewindsman sprak de hoop uit dat de BBS-leden zich zullen waarmaken. Belfort deelde mee dat hij ook overweegt om in andere districten een filiaal op te zetten.

Joeloemsingh merkte op dat mensen bedreigingen hadden geuit, waarbij gezegd werd dat het RGB-gebouw zou worden afgebrand. De dc merkt op dat hij niks uitsluit. In elk geval zijn het personeel en gebouw nu beveiligd en Nickerianen kunnen veilig hun zaken in orde maken in het filiaal. Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) vroeg zich af of mensen criminelen niet aanzetten. Hij merkte op dat in het verleden er ook politieke branden zijn gesticht. Doekhie zei dat waakzaamheid geboden is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May