Internaat Atjoni kan kinderen zaterdag opvangen
01 Oct 2013, 08:00
foto
Internaat Atjoni enkele maanden geleden. (Archief foto)


Het internaat van Atjoni zal zaterdag schoolkinderen kunnen opvangen. Bert Eersteling, hoofd Onderwijs Binnenland, zegt aan Starnieuws dat nog enkele zaken in orde gemaakt moeten worden. Schoolkinderen uit Boven-Suriname gingen maandag vol verwachting met de boot naar Atjoni. Zij dachten hun intrek te kunnen nemen in het internaat om vanaf vandaag onderwijs te kunnen volgen.
Starnieuws verneemt dat de kinderen ter plekke tot hun teleurstelling te horen kregen dat ze niet kunnen worden opgevangen. De leerlingen moesten weer naar hun dorp terugkeren. Ouders klagen dat ze nodeloos kosten hebben gemaakt om de kinderen te vervoeren naar Atjoni.

Voor zaterdag opgeroepen
Eersteling om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij sinds zaterdagmiddag in het gebied is. Er is zondagavond een bericht omgeroepen via de goed beluisterde lokale radiostations 'Maife' en 'Moeje'. De kinderen die vanaf Nieuw Aurora en verder stroomopwaarts wonen, moeten zich zaterdag 5 oktober aanmelden met hun ouders.

"Dit hebben wij gedaan om de aannemer in de gelegenheid te stellen de gebouwen op zowel het waterleiding- als op het elektriciteitsnet aan te sluiten. Verder moest het Minov de ruimte krijgen enkele organisatorische zaken in orde te maken", zegt Eersteling. Hij deelt mee dat bij navraag blijkt dat vijf kinderen en hun ouders zich aangemeld hebben bij de beheerder. Hij heeft de kinderen gevraagd om zich zaterdag aan te melden. De planning is dat het internaat op maandag 7 oktober operationeel is. "Ik teken nogmaals aan dat wij afhankelijk zijn van licht en water. De eerste dertig kinderen kunnen dan opgevangen worden", deelt Eersteling mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May