President ontstemd over financiële administratie overheid
30 Sep 2013, 14:00
foto
President Desi Bouterse overhandigt symbolisch de begroting over aan De Nationale Assemblee.


President Desi Bouterse heeft na de presentatie van de jaarrede de begroting voor 2014 aangeboden aan De Nationale Assemblee. Zoals eerder gepubliceerd door Starnieuws is het begrotingstekort ruim SRD 756 miljoen. Dit is 3.9% van het bruto binnenlands product. De geraamde inkomsten zijn SRD 6.2 miljard en de uitgaven SRD 6.9 miljard. De president merkte diverse malen op dat de financiële administratie drastisch moet veranderen waardoor zaken vlot kunnen verlopen.


Bouterse merkte op dat 'de kleine man' niet evenveel kan betalen voor nutsvoorzieningen als mensen met een groot inkomen. Hij kondigde aan dat hierin ook verandering zal worden gebracht. Er is volgens de president heel veel gedaan voor het volk. Hij is vooral te spreken over de watervoorziening die in nagenoeg alle districten is aangepakt. Deze week nog zullen 1200 gezinnen in Domburg aangesloten worden op het waterleidingnet.

Diepgaande analyse
Het staatshoofd zei dat de trage gang rond de overheidsadministratie verwerpelijk is. Alleen degenen die contacten hebben, kunnen de administratieve processen versnellen. Wie deze contacten niet heeft, geraakt in grote problemen. Bouterse benadrukte dat er simpele administratieve processen moeten komen. Er zijn mensen die eigendunkelijk zaken aanhouden en daardoor ontwikkelingen stremmen. Het zal niet worden geaccepteerd dat mensen het beleid tegenwerken.

"Ik informeer u dat de regering een diepgaande analyse zal laten maken van het financieel management van de Staat om zodoende:
1) exact vast te stellen waar het fout gaat,
2) maatregelen te kunnen treffen ter correctie van het vastgestelde en
3) het financiële beheer transparant te maken door middel van onder andere
het wegnemen van de oneigenlijke factoren, het elimineren van de oneffenheden en de onvolkomenheden", beloofde de president.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May