Jessurun: Tram nodig om te vertrekken van Zanderij
30 Sep 2013, 01:00
foto
Winston Jessurun, voorzitter DA'91


Winston Jessurun, voorzitter van DA'91, hoopt dat president Desi Bouterse één belofte zeker waar zal kunnen maken, en dat is de tramverbinding. "En ik hoop dat de tram zal lopen tot Zanderij, want die zullen ze nodig hebben om te vertrekken in 2015", zei Jessurun zondagavond op de feestvergadering van de NPS in Grun Dyari.

Jessurun zei dat de NPS, die haar 67ste jaardag viert, nog nooit twee zittingstermijnen in de oppositie heeft gezeten. Hij riep de jarige partij op om deze traditie niet te verbreken. Hij zei dat de NPS weer regeerverantwoordelijkheid moet hebben. Zich richtend tot BEP-voorzitter Celcius Waterberg, merkte Jessurun op dat zijn partij ruim vijftien jaar intensief samengewerkt heeft met BEP. Hij is blij dat DA'91 en BEP weer één richting opkijken. Jessurun sprak de hoop uit dat ze in dezelfde combinatie met elkaar verder zullen gaan, want de partijen hebben hetzelfde doel.

"We maken moeilijke en bewogen tijden mee. Ons land wordt te schande gezet", zei Jessurun. Hij merkte op dat burgers verarmd zijn, zich onveilig en onzeker voelen. Investeerders weten niet waar ze aan toe zijn. Van de ene op de andere dag heeft de regering om haar expansief beleid te kunnen financieren, faciliteiten rond importheffing opgeheven. Jessurun benadrukte dat je niet weet waarmee je de volgende dag zal opstaan. Mensen zijn zelfs bang om te gaan slapen. "Het is mooi geweest. Er moet schoon schip gemaakt worden. We moeten af van deze bestuurders". Hij wees er op dat er een integere regering moet komen waarvoor mensen respect kunnen hebben. Hij riep op om samen de strijd aan te binden "want deze zal niet makkelijk zijn".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May