NPS bezorgd over financieel beleid regering
29 Sep 2013, 22:10
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland neemt de felicitaties in ontvangst van BEP-leider Celcius Waterberg. (Beeld: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) verzekert bij de viering van de 67ste verjaardag zondag dat in 2015 het roer van het land wordt overgenomen. Voorzitter Gregory Rusland leverde net als zijn politieke partners in Grun Dyari, flink kritiek op het beleid van de regering. Hij zei dat mensen zich onveilig voelen in het land en het financieel beleid zorgwekkend is. Er zal weer veel herstel nodig zijn, net als in 2000, wanneer de nieuwe regering, met NPS erin, aan de macht komt.

Rusland haalde aan dat ruim zes maanden geleden in De Nationale Assemblee goedkeuring is gegeven aan de regering om een deal aan te gaan met Surgold (joint-venture Suralco en Newmont). Tot vandaag is het niet duidelijk wat er aan de hand is. De regering moet meer dan US$ 400 miljoen lenen om deel te kunnen nemen in de goudmijn. De NPS-voorzitter vindt dat dit soort risico's liever door particulieren genomen moeten worden.

De NPS-voorzitter merkte op dat in 2010 de kiezers besloten hebben om door de velen beloften die gedaan zijn, het met anderen te proberen. Hij is ervan overtuigd dat na drie jaar duidelijk is dat deze regering de situatie niet aankan. Rusland merkte op dat er nog steeds beloften worden gedaan, maar zaken worden niet gerealiseerd. Er komt geen ontwikkeling. De NPS vindt dat het tij zo snel mogelijk gekeerd moet worden. Er dient ontwikkeling te komen en de toekomst van de jongeren moet veiliggesteld worden. De NPS stelt dat met alle Surinamers gewerkt zal worden na de verkiezing van 2015 voor de ontwikkeling van het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May