Afdeling RGB-Commewijne geeft hoop aan bevolking
28 Sep 2013, 17:03
foto
Blijde gezichten bij opening dependance RGB-Commewijne. (Beeld: René Gompers)


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft zaterdagmiddag een dependance geopend in Commewijne. Onder begeleiding van een tazza band werden borden onthuld en lintjes doorgeknipt. Het kantoortje staat in een magazijngebouw van A&A Sahai Trading NV langs de Oost-West verbinding, vijf minuten rijden vanaf de brug. Van hieruit zullen de grondproblemen in Commewijne worden aangepakt.

De openingsceremonie werd aangevangen met één minuut stilte "voor de mensen die ons zijn voorgegaan en hun grondpapieren nooit in orde zijn gekomen."
Ann Sadi, coördinator Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President in Commewijne heeft zich ingezet om de afdeling in het district op te zetten. "We kennen allemaal de worsteling als 'Cawna' bewoner om voor de stukken helemaal naar de stad te moeten. Daar aangekomen krijg je een 'begi begi' gevoel en dat is mensonwaardig. Nu kunnen we zelf en efficiënt de problemen aanpakken en oplossen", stelde Sadi.

Ken uw pijn
"Gronduitgifte geeft rechtszekerheid. Zonder die zekerheid kan een individu of bedrijf zich niet ontplooien en ontwikkelen", betoogde districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. "Ik hoop dat met de komst van de dependance de wachttijden voor het verkrijgen van rechtszekerheid daadwerkelijk verkort worden."

Minister Steven Relyveld van RGB beloofde een eind te zullen maken aan de achterstand in Commewijne. "Ik ken uw pijn wanneer u in de stad bent en moet aanhoren dat stukken of kwijt zijn of nog in behandeling zijn. Er gaat kostbare tijd verloren", gaf Relyveld aan. "Met dit kantoor gaan wij de tijd inlopen en de hele achterstand wegwerken. Binnenkort staan we hier weer om beschikkingen uit te reiken."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May