Girjasing: Belfort moet goed naar camerabeelden kijken
28 Sep 2013, 20:40
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) vindt dat minister Edward Belfort goed moet kijken naar de beelden van de brute roofoverval op het Western Union filiaal aan de 'L Hermitageweg. Dan kan de minister zich ervan overtuigen hoe hardwerkende Surinamers door een stel criminelen worden beroofd van hun bezittingen. De parlementair zegt het gevoel te hebben dat de minister zich daar niet van bewust is.

Deze brute beroving op klaarlichte dag is volgens Girjasing het zoveelste bewijs dat de criminaliteit vanaf het aantreden van deze regering schrikbarend is toegenomen en verruwd. Het veiligheidsgevoel van grote delen van de bevolking zakt volgens hem elke dag dieper. Hij vindt het een goed teken dat de politie snel ter plekke was en dat bedrijfsleider Rashida Doerga op een zeer moedige wijze haar bezittingen heeft willen beschermen. Zij is met spoed opgenomen in een ziekenhuis en geopereerd.

“Het ontbreken van een goed veiligheidsplan doet zich nu wederom gevoelen. Het is de minister die voor deze zelfde criminelen, die hebben gemoord, verkracht en beroofd, vecht dat zij vroegtijdig uit de gevangenis komen. Bekend is dat meer dan vijftig procent van de vrijgelatenen zich wederom schuldig maakt aan een strafbaar feit”, stelt Girjasing.

Selectief beleid
Het assembleelid hekelt het selectief beleid van Belfort. ”Deze minister verleent bijzondere benoemingen aan tal van relaties en vriendjes in het politiekorps. Het selectief te werk gaan merken wij ook bij de permanente controleposten. Wie via de weg van Nickerie naar Paramaribo gaat, is verplicht zich te onderwerpen aan een controle, terwijl dit absoluut niet het geval is bij de controlepost te Stolkertsijver en Klaaskreek. Daar mag men rustig doorrijden. Men voert de controle wanneer het hen goed uitkomt”.

Girjasing maakt zich erg veel zorgen hierom, omdat het de minister is en hoge politie functionarissen die zeggen dat de criminelen na het uitvoeren van hun snode daad zich verbergen in Marowijne en Brokopondo. Hij betwijfelt het dat er verandering zal komen in het beleid van deze minister en wacht op het moment dat deze regering plaats zal maken voor een nieuwe die schoon schip zal moeten maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May