Termijn kandidatuur Unasur-secretaris-generaal verlengd
28 Sep 2013, 15:00
foto
De Ministeriële Vergadering van de Unasur in New York op 27 september. (Foto: Min. Buza)


De twee kandidaten voor de secretaris-generaal van de Unasur hebben geen van beiden de volledige ondersteuning van de organisatie. Peru en Bolivia hebben kandidaten voor deze functie voorgedragen.

De Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van Unasur heeft tijdens een buitengewone vergadering in New York besloten dat de lidlanden tot uiterlijk 30 oktober kandidaten kunnen voordragen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft deze speciale Ministeriële vergadering voorgezeten.

De termijn van de huidige secretaris-generaal, Ali Rodriguez Araque (Venezuela), is tijdens de VII-top van de Staatshoofden van Zuid-Amerika met 30 dagen verlengd. Die top is op 30 augustus in Paramaribo gehouden. Volgens artikel 29 van het Unasur Algemeen Reglement wordt de secretaris-generaal benoemd door de Raad van staatshoofden en regeringsleiders, nadat in de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken hiertoe voorstellen zijn gedaan.
De zittingsperiode van de secretaris-generaal is twee jaar en is eenmaal hernieuwbaar. De Unasur-secretaris-generaal kan niet door een persoon van dezelfde nationaliteit worden opgevolgd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May