Mungra: ‘De Nieuwe Leeuw’ in tact met alle BVD-kernen
28 Sep 2013, 07:00
foto


De Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) is zeker niet opgegaan in de Nationale Democratische Partij (NDP). “Wat ons betreft heeft de partij alleen een naamsverandering ondergaan. Alleen de voorzitter van de BVD, is overgelopen”, zegt Dharm Mungra, van het hoofdbestuur van wat vroeger de BVD heette en nu volgens hem verder gaat onder de naam 'De Nieuwe Leeuw'. Volgens Mungra is de partij intussen uitgegroeid van de bestaande 320 naar 365 kernen.

Mungra vertelt dat de partijstructuren ‘in place’ zijn gezet. Er is een nieuw partijgebouw in aanbouw, dat staat naast de Anthony Nesty Sporthal, terwijl De Nieuwe Leeuw als enige politieke partij, nu al een verkiezingsprogramma heeft. Er is een website waar de partij in details de ontwikkelingen van de organisatie publiceert. “We maken ons op voor de verkiezingen en zijn nu bezig om in de districten vaste grond te krijgen", deelt Mungra mee.

Alternatief nodig
De partijvoorzitter meent zeker te weten dat het electoraat behoefte heeft aan een nieuw alternatief. “Als we kijken naar wat het Nieuw Front en de huidige Mega Combinatie ervan hebben gemaakt, is het duidelijk dat er een alternatief nodig is”, stelt Mungra. De Nieuwe Leeuw is niet van plan alleen de verkiezingen in te gaan. Er zouden voldoende partijen zijn waarmee samengewerkt kan worden. Gesprekken zijn er al geweest. Alleen vindt Mungra het te vroeg daar de namen van te noemen. “We zijn zeker met vijf partijen bezig”, zegt hij.

Mungra zegt dat de kwestie van voormalig BVD-voorzitter Dillip Sardjoe voor hem en de rest van De Nieuwe Leeuw een gepasseerd station is. Wat volgens hem wel gezegd moet worden is dat Sardoe plots verscheen op een NDP-vergadering, het lidmaatschap van de NDP kreeg en zei dat hij 13.000 leden heeft meegebracht. “Voor zover wij weten, is de partij nooit in congres geweest om op te gaan in de NDP, zoals dat in onze statuten is vereist’, zegt Mungra.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May