Politie bijna op volle sterkte
27 Sep 2013, 02:00
foto
209 rekruten beëdigd door procureur-generaal Soebhas Punwasi. (Foto: Raoul Lith)


Het gaat goed met het beleid om meer politie op straat te krijgen. Het Korps Politie Suriname is uitgebreid naar 2300 manschappen. Met nog een lichting te gaan, zijn er voldoende politieambtenaren om de zorg die nodig is te bieden. Dit zei korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bij de beëdiging van rekruten donderdag in de Politie Academie.

209 rekruten hebben in handen van procureur generaal Soebhas Punwasi de eed afgelegd. Zij zijn beëdigd tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Ook zijn er 159 politie rekruten bevorderd naar een naast hogere rang. Uit deze groep zijn 153 aspirant agent geworden en zes zijn bevorderd tot hulp Agent van politie.

Gewenste sterkte
“Met deze agenten is het aantal politie ambtenaren enorm verruimd. We zijn daarmee in staat meer politie op straat te krijgen”, zegt Tjin Liep Shie. Hij geeft aan dat het beleid al jaren erop gericht is dat agenten van achter een bureau weggehaald worden om buiten werkzaamheden te verrichten. ”We willen in die rechtstreekse relatie met de gemeenschap, agenten duidelijk geüniformeerd op straat te krijgen. En deze mensen worden aan dat bestand toegevoegd”, zegt de korpschef.

De politiebaas zegt dat met deze twee groepen het aantal manschappen van het politiekorps is uitgebreid naar ongeveer 2300 agenten. De volgende lichting rekruten wordt in december toegelaten. Volgens de korpschef is het aantal agenten dan tussen de 2450 en 2500. “Dat is aantal dat wij voldoende achten in deze fase voor de politiezorg in Suriname”, deelt Tjin Liep Shie mee. Afhankelijk van economische en demografische ontwikkelingen van de regering kan de behoefte groter worden.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May